Wie zijn wij?

Achtergrondafbeelding Wie zijn Wij
Anja van Enckevort

Anja van Enckevort

Mijn kracht is dat ik mensen gemakkelijk in beweging breng en op een speelse manier confronteer op lichamelijk en geestelijk gebied. Als feedback krijg ik vaak te horen dat ik snel vertrouwen wek, door mijn zijn en respectvolle benadering.

Door dit alles komen mensen in beweging, juist daar waar dat nodig of helpend is.

Als natuurgeneeskundige en coach stel ik onderzoekende vragen en geef ik feedback. Onderzoeken wat de vraag is achter de vraag, wat de blinde vlekken zijn en wat maakt dat iemand fysiek en/of mentaal nu vastloopt.

Mijn passie ligt bij het helpen van mensen om zichzelf te ontwikkelen zodat ze gezonder en gelukkiger worden. De (zorg)wereld verandert steeds sneller, wordt ingewikkelder en we hebben steeds minder houvast.

Ik stimuleer mensen hun eigen kracht te (her)vinden zowel fysiek als mentaal om zo hun ontwikkeling en persoonlijkheid zelf te kunnen managen. Geweldig vind ik de ontwikkeling om weer te gaan leven zoals jij werkelijk bent.

Op dat moment van bewustwording van wie je bent en wat je werkelijk wilt, kun je kiezen om te veranderen. Door die keuzevrijheid ‘overkomt’ je minder en wordt de grip op het leven steviger. Mijn levendige werkstijl kenmerkt zich door aandacht, confrontatie, resultaatgericht (met oog voor het verleden), doortastend, respectvol en humor. Samen zinvolle resultaten vinden die zowel op korte als op lange termijn effectief zijn.

Anja van Enckevort (bouwjaar 1964) heeft naast een algemene medische scholing, gestudeerd op de academie voor coaching, instituut voor eclectische psychologie (IEP) en Zonnevlecht Academie. Tevens is zij aangesloten bij de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze beroepsvereniging werkt bevorderend en is de bewaker van de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland. Uitgangspunten van deze beroepsvereniging zijn dat de aangesloten therapeuten zijn opgeleid op HBO-niveau, zij continu nascholing volgen en deelnemen aan intervisie en intercollegiale toetsing. Deze eisen waarborgen blijvend de kwaliteit. (Zie https://vbag.nl/algemene-informatie/over-de-vbag.html)

Petra Leijsten

Petra Leijsten

Graag ga ik samen met jou de verandering aan!

Mijn overtuiging is, dat mensen beter functioneren en gelukkiger zijn, wanneer zij ontdekken waar hun gezondheid, talenten en kwaliteiten liggen. Dit leren te benutten en verder ontwikkelen.

Ik kan je een spiegel voorhouden, maar ook een scherpe vraag stellen. Stevig, ontspannen en gelukkig in het leven staan!

Mijn uitgangspunt: de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

Ik ben Petra Leijsten (1967) en mijn levensmotto en tevens kracht is om snel oorzaken van problemen boven tafel te krijgen en daarop duurzame veranderingen in gang te zetten.

Bij de invulling van die veranderingen heb ik een breed scala aan middelen tot mijn beschikking om voor iedereen een optimale combinatie uit samen te stellen.

Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe manieren van denken, bewegen en zich voeden allemaal deel uit maken van de duurzame oplossingen waar we naar zoeken.

Ik heb verschillende relevante opleidingen gevolgd, waaronder de academie voor coaching (NOBCO erkend).

Je kunt bij mij onder andere terecht voor ondersteuning bij een persoonlijke ontwikkelvraag. Het kan gaan over de relatie met jezelf of met anderen, over je werk, de balans daarin, of hoe jij in het leven staat, waar je tegenaan loopt, waar je sterker in wilt worden. Of gewoon: Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?

Mijn manier van werken is respectvol, betrokken, met humor en doelgericht. Ik luister, zie, voel en creëer een veilige omgeving, zodat jij kunt zijn wie je bent.

Doel van onze therapieën is om tot nieuwe inzichten te komen, van daaruit concrete stappen te zetten in gezondheid en geluk en resultaten te boeken die jij wilt bereiken. Dus stevig, ontspannen en gelukkig in het leven staan.

De therapieën in onze praktijk ondersteunen jou in een actieve, leergierige en betrokken houding. Daarnaast draag je een eigen verantwoordelijkheid voor het proces en de veranderwens.

Wij kunnen als therapeuten de deur voor je openen, maar je moet zelf naar binnen gaan.