Wie ben ik?

Achtergrondafbeelding Wie zijn Wij
Anja van Enckevort

Anja van Enckevort

Mijn kracht is dat ik mensen gemakkelijk in beweging breng en op een speelse manier confronteer op lichamelijk en geestelijk gebied. Als feedback krijg ik vaak te horen dat ik snel vertrouwen wek, door mijn zijn en respectvolle benadering.

Door dit alles komen mensen in beweging, juist daar waar dat nodig of helpend is.

Als natuurgeneeskundige en coach stel ik onderzoekende vragen en geef ik feedback. Onderzoeken wat de vraag is achter de vraag, wat de blinde vlekken zijn en wat maakt dat iemand fysiek en/of mentaal nu vastloopt.

Mijn passie ligt bij het helpen van mensen om zichzelf te ontwikkelen zodat ze gezonder en gelukkiger worden. De (zorg)wereld verandert steeds sneller, wordt ingewikkelder en we hebben steeds minder houvast.

Ik stimuleer mensen hun eigen kracht te (her)vinden zowel fysiek als mentaal om zo hun ontwikkeling en persoonlijkheid zelf te kunnen managen. Geweldig vind ik de ontwikkeling om weer te gaan leven zoals jij werkelijk bent.

Op dat moment van bewustwording van wie je bent en wat je werkelijk wilt, kun je kiezen om te veranderen. Door die keuzevrijheid ‘overkomt’ je minder en wordt de grip op het leven steviger. Mijn levendige werkstijl kenmerkt zich door aandacht, confrontatie, resultaatgericht (met oog voor het verleden), doortastend, respectvol en humor. Samen zinvolle resultaten vinden die zowel op korte als op lange termijn effectief zijn.

Anja van Enckevort (bouwjaar 1964) heeft naast een algemene medische scholing, gestudeerd op de academie voor coaching, instituut voor eclectische psychologie (IEP) en Zonnevlecht Academie. Tevens is zij aangesloten bij de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze beroepsvereniging werkt bevorderend en is de bewaker van de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland. Uitgangspunten van deze beroepsvereniging zijn dat de aangesloten therapeuten zijn opgeleid op HBO-niveau, zij continu nascholing volgen en deelnemen aan intervisie en intercollegiale toetsing. Deze eisen waarborgen blijvend de kwaliteit. (Zie https://vbag.nl/algemene-informatie/over-de-vbag.html)