Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde
Gezondheid - Vitaliteit - Balans!

Wanneer je gezond bent, heb je genoeg vitaliteit om te reageren op de omgeving en dat wat er van je gevraagd wordt. Merk je dat dit bij jou niet het geval is?
Voel je je geprikkeld of heb je stress? Ben je moe of vaak ziek? Ben je allergisch of heb je klachten als eczeem, hoofdpijn, stemmingswisselingen, diarree, hartkloppingen, gewrichtspijn enzovoorts? Natuurlijk! Gezondheidscentrum Venlo helpt mensen als zij lichamelijk en/of geestelijk niet lekker in hun vel zitten, klachten hebben, willen weten wat hen mankeert. Mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid.
Natuurlijk! Gezondheidscentrum Venlo brengt mensen ‘thuis’ in zichzelf en laat energie weer stromen. Vanuit de kernovertuiging dat alle antwoorden in het lichaam zelf zijn opgesloten, het lichaam een enorm zelfgenezend vermogen heeft en dat goede zorg voor anderen begint bij goede zorg voor jezelf. Natuurlijk! Gezondheidscentrum Venlo dus. ‘Wil je weten wie wij zijn en vanuit welke visie en bronnen we werken?

Aromatherapie

Alle planten op deze aarde hebben een geur. Er zijn planten die erg sterk ruiken, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon, en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Voor zover we weten gebruikt de plant ze om de voortplanting te bevorderen (het aantrekken van insecten) en het natuurlijke weerstandsvermogen te versterken (te vergelijken met de menselijke hormonen).

Klassieke massage

Wat is klassieke massage?

U kunt alle spanning van u af laten glijden wanneer u kiest voor een klassieke massage. Bij de klassieke massage staat ontspanning van huid, spieren en geest centraal. De klassieke massage is een lichaamsmassage op de huid waarbij massageolie van etherische oliën en eventueel warme doeken worden gebruikt om uw lichaam zo ontspannen mogelijk te maken.

Voetreflexologie

Wat is voetreflexzonetherapie?

Deze unieke therapie, ook wel voetreflexologie, behandelt het hele lichaam door druk uit te oefenen op bepaalde reflexpunten. Deze punten liggen vooral op de voet, maar we vinden ze ook op oren, handen en het gezicht.

Door de massagetechniek die bij de reflexologie wordt toegepast wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en helpt ze in het lichaam disbalans en evenwicht te herstellen.

NES Health Scan & Analyse

NES Health is een methode om op natuurlijke manier een genezingsproces te activeren. Het is een Biofysische wetenschappelijke techniek die de lichaamsregulatie scant. Met behulp van een scan worden prioriteiten van de lichaamsfuncties weergegeven. De scan bevat alle aspecten van de lichaamsfuncties: elementen, mineralen, het fysieke lichaam, mentaal, emotioneel, geheugen, energetische aspecten zoals meridianen, adem, prana. Als je ziek bent of klachten hebt, is het zelfgenezend vermogen van het lichaam verstoord.

Voedingstherapie

Voeding is één van de vier basisfuncties van het leven, naast ademhaling, slaap/rust en voortplanting. Het hoeft dus niet te verwonderen dat voedingstherapie zowat de meest efficiënte therapie is.

Ze heeft een gunstige invloed op lichaam én geest. Ze brengt verbetering in het spijsverteringsysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, voert nieuwe energie aan en verhoogt de immuniteit. Al eeuwenlang weet men dat bepaalde voedingsmiddelen een sterk genezende werking hebben op verzwakte of aangetaste organen en ziekten.

Bloesemremedie Therapie

Genezing van lichaam en geest

In de jaren ’30 werd ontdekt dat bepaalde soorten bloemen harmonie brengen in de menselijke geest. Hun positieve krachten kunnen negatieve gesteldheden deblokkeren. Men ging er vanuit dat er als een mens zich niet gelukkig voelt na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan.

Schussler Celzouttherapie

Dr. W. Schüssler ( 1821 – 1898 ) ontdekte tijdens zijn werk als homeopatisch arts en biochemicus de twaalf celzouten.

Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziekten noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel . Dr. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van de verliezen.