Bloesemremedie Therapie

Bloesemremedie Therapie

Genezing van lichaam en geest

In de jaren ’30 werd ontdekt dat bepaalde soorten bloemen harmonie brengen in de menselijke geest. Hun positieve krachten kunnen negatieve gesteldheden deblokkeren. Men ging er vanuit dat er als een mens zich niet gelukkig voelt na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan.

Wat zijn bloesem remedies

De Bloesem therapie, is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. De therapie bestaat uit energetische remedies, die gemaakt worden van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal b.v. een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten.

Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo is bijvoorbeeld een angst, geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen je de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe je je moed weer kunt ontwikkelen. Wanneer je geest weer in evenwicht is gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Zo kan iemand gebukt gaan onder schuldgevoel of is men overbezorgd voor het welzijn van anderen, kan men geen “nee” zeggen uit angst voor verlies. Er zijn vele gemoedstoestanden waardoor men “niet lekker in zijn vel zit”. Hierdoor kunnen aandoeningen zoals eczeem, hoofdpijn, maagpijn, ontstekingen en pijnen ontstaan zonder duidelijke oorzaak. Later kunnen echte ziektes ontstaan. Door het genezen van de oorzaak, nl. het gebrek aan levensgeluk, treedt ook genezing van het lichaam op!

De tincturen worden in de vorm van druppels ingenomen.

Indien van toepassing worden ze ook verwerkt in zalf om probleemgebieden in en op het lichaam verrassend effectief te behandelen. Al op korte termijn gaat men zich prettiger voelen, en vooral meer zichzelf. Ook “aangeboren” negatieve karaktereigenschappen kunnen door de Bloesem-therapie voorgoed verdwijnen, ze maken plaats voor een positief gevoel, meer kracht, vitaliteit en levensgeluk. Ziekte kan op deze manier voorkomen worden en daarom is deze zeer eenvoudige toe te passen geneeswijze aan te raden voor eenieder die zich geestelijk of emotioneel niet helemaal optimaal voelt.

Bloesem-remedies zijn bij iedere volwassene toe te passen, ook bij jengelende, drukke, jaloerse of agressieve kinderen. Ook zijn vele angstige of agressieve honden al een prettig huisdier geworden met deze simpele behandeling. Het effect van andere medicijnen wordt op geen enkele wijze beïnvloed.

Met de Bloesem-remedies in huis is er voor veel situaties op simpele wijze heel wat narigheid te verzachten.

Bij examenvrees, shock bij ongelukken, huilende baby’s en kinderen met angst of heimwee is het een probaat middel. Ook verdriet en angst bij scheiding of overlijden, berusting en moedeloosheid bij werkeloosheid zijn te veranderen. Agressieve of ongenaakbare pubers, wrokkige of kritische (schoon) ouders, overspannen of uitgeputte gezinsleden; met deze natuurlijke methode kan vrede en harmonie weerkeren.

Het is haast wonderbaarlijk, want al verandert er ogenschijnlijk een situatie zelf niet, toch is aan al deze stemmingen iets te doen! Eenvoudigweg doordat de innerlijke houding met de helende bloesemkrachten verandert. Dr. Bach is met deze unieke, vernieuwende genezingsmethode zijn tijd absoluut vooruit geweest.

Hij heeft de weg geopend naar een nieuwe manier van genezen; nl. genezing van Lichaam en Geest.

Ondersteunt bij

  • Emotionele stemmingsklachten
  • Problemen met verandering
  • Aanpassen aan nieuwe situaties
  • Angst met bekende en onbekende oorzaak
  • Emotionele overbelasting
  • Negatief persoonlijk zelfbeeld
  • Emotionele trauma’s

Behandeling en Resultaat

Het grondig aanpakken van emotionele disbalansen die door de jaren heen zijn opgebouwd, gaan niet binnen enkele dagen weg. De stelregel die gehanteerd wordt is het aantal jaren dat je ergens last van hebt, het aantal maanden duurt voordat het probleem is opgelost.