Yoga op het paard

Yoga op het paard

GESTREST? Of GEEN ENERGIE?

Een oplossing voor jou kan zijn: EQUI-YOGA ©!

Lessen voor een evenwichtigere levensstijl. Equi-Yoga is yoga op en met een paard.

Ook voor mensen zonder ervaring of met angsten voor paarden is deze vorm van yoga een uitdaging!

PAARDEN:

  • zijn de spiegel van onze ziel
  • merken meteen dat je gestrest bent
  • ondersteunen je te ontstressen met de juiste begeleiding
  • geven je positieve energie √ zijn sensibel en sociaal
  • reageren op je zonder dat je woorden gebruikt
  • een fantastische bewegende yogamat

Yoga op en met een paard is jezelf ontdekken. Het is je grenzen verkennen en verleggen, en in staat zijn echt jezelf te zijn. Het is tijd nemen om te herinneren wie je bent, omdat we dat vergeten zijn door de stress en de drukte van het dagelijks leven. In het leven is niets zo belangrijk als fysiek in balans zijn en het is bijzonder onaangenaam en zelfs gevaarlijk om de balans te verliezen en uit evenwicht te raken. Een van de redenen waarom Petra Leijsten en Anja van Enckevort Equi-Yoga © in september 2013 hebben opgericht. Yoga met en op het paard draagt bij om weer in evenwicht te komen, om te groeien tot een geïntegreerd geheel. door je te concentreren op een yogahouding op het paard leer je ook je centrum te vinden op andere levensgebieden.

Yoga = het stil maken van de geest, je gedachten centreren

Yoga + Paard = je ademhaling, hartslag en gedachten concentreren op jezelf en op een grotere bron die je ondersteunt op een juiste manier te ademen, je hartslag te reguleren en je geest rustig te maken.

Wanneer klaagde je voor de het laatst dat je je gestrest voelde? Bij velen van ons is dat misschien pas een paar uur geleden of anders een paar dagen of weken. In ons leven worden we voortdurend geconfronteerd met stresssituaties. Het oversteken op een levensgevaarlijke weg of de laatste tragedie op het nieuws is al genoeg voor een flinke stoot extra adrenaline. Dit vergt het nodige van ons lichaam, het is onaangenaam voor onze psyche en is emotioneel belastend. Dat is allemaal niet prettig, dus moeten we er iets op vinden. Equi-Yoga ( yoga op en met het paard) kan ons daarbij helpen door ons actief te ontstressen.